Duurzaam

Duurzame installaties

Duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen worden steeds vaker in woningen toegepast. Voordat we een installatie aanleggen, gaan we met u in gesprek. In dit gesprek inventariseren wij uw wensen en geven wij u advies en helpen we u in uw keuze. Een adviesgesprek voor warmtepompen is zeer uitgebreid en we vragen voor een adviesgesprek voor warmtepompen een bedrag van 150 euro, inclusief btw. Hieronder vindt u meer informatie over de duurzame installaties. Bekijk ons verduurzamingsdocument in pdf om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Warmtepomp

Een warmtepomp is in feite een omgekeerde koelkast. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan een apparaat in huis. Er is slechts een klein beetje elektriciteit nodig om warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Het is dus verstandig om naast een warmtepomp ook zonnepanelen op het dak te plaatsen. Er zijn verschillende typen warmtepompen zoals: water-water warmtepompen, lucht-water warmtepompen en lucht-lucht warmtepompen. Met een lucht-water warmtepomp kunt u uw huis verwarmen via uw verwarmingsinstallatie. Het is dan belangrijk om lage temperatuursverwarming in huis te hebben, omdat dat het hoogste rendement geeft. Een warmtepomp kan ook gebruikt worden om het tapwater te verwarmen.

Het voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat deze naast het verwarmen van het huis, het huis ook kan koelen. Met een lucht-lucht warmtepomp kunt u het principe omdraaien en de warmtepomp als airconditioning gebruiken. En dat allemaal op een duurzame manier, zonder extra kosten.

Zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit panelen die op het dak liggen en een boiler. Een zonneboilersysteem is geschikt voor het verzorgen van warm tapwater. Door de panelen die op het dak liggen, loopt een vloeistof die wordt rondgepompt. De vloeistof wordt opgewarmd door de zon en verwarmt vervolgens het water in de boiler. Zo heeft u een voorraad warm water in uw boiler die gebruikt kan worden om bijvoorbeeld mee te douchen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen geven een gegarandeerd hoog rendement en passen uitstekend bij andere duurzame installaties zoals warmtepompen en zonneboilersystemen. Met zonnepanelen kunt u uw huis all-electric maken, wat betekent dat u uw woning elektrisch verwarmt en geen gas meer gebruikt.

Vragen?

Heeft u vragen over duurzame installaties, neem dan contact met ons op.