Ventilatie

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Een goed werkend en onderhouden ventilatiesysteem draagt bij aan een gezond binnenklimaat in uw woning. Vervuilde lucht wordt afgezogen en verse buitenlucht komt binnen. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen op de markt. De meest bekende zijn mechanische ventilatie en balansventilatie. Voordat we een installatie aanleggen, gaan we met u in gesprek om uw wensen te inventariseren.

Mechanische ventilatie met afzuigunit

Via een afzuigunit wordt vervuilde lucht de woning uitgezogen. Verse lucht komt via roosters, die vaak bij de kozijnen zijn geplaatst, binnen. In de natte ruimtes, zoals badkamer, wc en keuken worden rozetten geplaatst, waarlangs de vervuilde lucht via kanalen wordt afgevoerd.

Balansventilatie met WTW-unit

Bij balansventilatie is het systeem in balans. In ruimtes van de woning wordt, via kanalen, vervuilde lucht afgezogen en via toevoerkanalen verse lucht aangevoerd. In de WTW-unit (Warmte-Terug-Win) gaat de afgezogen ‘warme’ lucht van binnen, in een kruiswisselaar, langs de ‘koude’ buitenlucht die binnenkomt. Zo wordt de buitenlucht voorverwarmd en wordt er energie bespaard. Om het binnenklimaat gezond te houden, is het belangrijk om dit type ventilatiesysteem goed te onderhouden en de filters tijdig te vervangen. We kunnen balansventilatie uitrusten met CO2 sensoren, zodat de ventilatie wordt ingeschakeld of geïntensiveerd zodra er te veel CO2 in een ruimte is.

Vragen?

Heeft u vragen over ventilatiesystemen of wilt u een offerte op maat, neem dan contact met ons op.